Меню Закрити

Зустріч з директором Центру протидії корупції та демократичної довіри Міжнародної фундації виборчих систем (IFES)

15 червня відбулась зустріч представників Національного агентства з директором Центру протидії корупції та демократичної довіри Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Річардом Нешом.

IFES активно співпрацює з університетами України у напрямку антикорупційної діяльності та дотримання доброчесності, розробляє факультативні курси із протидії корупції та питань демократії для бакалаврського та магістерського рівнів навчання.

Під час зустрічі заступниця Голови Олена Єременко розповіла про алгоритми діяльності Національного агентства, інформаційну систему, що забезпечує повну прозорість процесу акредитації та відповіла на питання щодо процедур розгляду фактів академічного плагіату, фальсифікації та фабрикації. Фахівчиня відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Олена Лобань розказала про співробітництво Національного агентства із закордонними агентствами та міжнародними організаціями у сфері академічної доброчесності.

Доброчесність в освітній сфері — це ключовий елемент у розвитку демократичних цінностей у здобувачів, а відтак — у розбудові громадянського суспільства в Україні.