Меню Закрити

Конференція «Академічна доброчесність у вищій освіті: виклики та інструменти впливу»

15 червня Іван Назаров взяв участь у конференції «Академічна доброчесність у вищій освіті: виклики та інструменти впливу», що відбулась на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Захід був присвячений підвищенню академічної доброчесності серед закладів вищої освіти та створенню вільного від корупції освітнього середовища. Задля цього конференція об’єднала народних депутатів, представників НАЗК, НАБУ, освітнього омбудсмена, керівників органів місцевого самоврядування та закладів вищої освіти.

Під час свого виступу Іван Назаров зазначив, що академічна доброчесність є необхідною складовою якості освітньої діяльності. Він розкрив поняття академічної доброчесності для аудиторії, зокрема його нормативне регулювання. Також пояснив на яких підставах та як Національне агентство формує простір академічної доброчесності. Окрім цього, спікер навів приклади судової практики участі Національного агентства у формуванні такого простору.

Одним з основних аспектів виступу були законодавчі ініціативи агентства у сфері академічної доброчесності.

Національне агентство активно підтримує заходи, які сприяють поширенню та впровадженню принципів академічної доброчесності в освітньому просторі України.