Меню Закрити

Національне агентство у дослідженні «Україна та Угода про асоціацію: моніторинг виконання 2014 — 2022»

У новому дослідженні «Україна та Угода про асоціацію: моніторинг виконання 2014 — 2022» ГО «Український Центр Європейської Політики» та Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні відзначили діяльність Національного агентства у запровадженні європейських рекомендацій і стандартів із забезпечення якості вищої освіти (ESG).

Дослідники звернули увагу на пропозиції змін до законодавства від Національного агентства, зокрема у сфері академічної доброчесності та забезпечення якості в умовах воєнного стану. У документі йдеться і про внесок агентства у розробку Національного плану дій зовнішнього забезпечення якості вищої освіти України на період 2022-2023 років.

Окремо згадується міжнародна діяльність агентства, а саме: набуття членства в Глобальній мережі академічної доброчесності (GAIN) та участь у заходах Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA), що, на думку дослідників, свідчить про активне входження до спільноти європейських організацій забезпечення якості освіти та академічної доброчесності.

Загалом, результати дослідження відображають позитивне розширення практики забезпечення якості через прозорість процедур акредитації освітніх програм, увагу до політики академічної доброчесності, реалізацію механізмів зовнішньої системи забезпечення якості освіти та успішну співпрацю з міжнародними організаціями в Європі.

Запрошуємо ознайомитись із результатами дослідження.