Меню Закрити

Всеукраїнський круглий стіл «Права молоді та державна служба: реформування інституту службової кар’єри»

Сьогодні, в День Української Державності, було особливо актуально обговорити шляхи залучення найпотенційнішого ресурсу країни — молоді, до державотворчих процесів, зокрема на державній службі. Національне агентство зацікавлене у формуванні сучасної правової держави активною, компетентною та доброчесною молодіжною громадськістю. 

Яку роль відіграє академічна доброчесність у кар’єрі? Саме це питання порушив Олександр Хименко сьогодні на Всеукраїнському круглому столі «Права молоді та державна служба: реформування інституту службової кар’єри». 

Спікер згадав як власний досвід роботи на державній службі, так і витоки такого поняття, як академічна доброчесність у науковому середовищі. Він також закликав молодь свідомо підходити до здобуття вищої освіти, підкресливши, що наразі існують норми, які у разі порушення академічної доброчесності, можуть перешкоджати просуванню по кар’єрних сходах.  

Важливо звернути увагу на те, що у заході взяли участь не тільки експерти, представники академічної спільноти, органів державної влади та місцевого самоврядування, а й активісти та представники молодіжних громадських організацій. Таке різноманіття учасників зробило обговорення більш цілеспрямованим та враховувати потреби та інтереси різних сторін. 

В результаті роботи круглого столу було розроблено рекомендації, які націлені на реформування інституту державної служби та популяризації державної служби серед молоді. 

Участь представників Національного агентства у таких заходах підтверджує зобов’язання сприяти розвитку молодіжної громадськості та підтримку молодих людей у здобутті знань та досвіду для активної участі в будівництві сучасної Української держави. Залучення молоді до процесу державотворення — це важлива передумова нашого прогресу та процвітання.