Меню Закрити

Зустріч членів Мережі агентств із забезпечення якості вищої освіти Центральної та Східної Європи

Інтернаціоналізація системи забезпечення якості вищої освіти є важливим і актуальним процесом, який сприяє покращенню якості освітнього процесу та забезпечує гармонізацію освітніх стандартів та практик між різними країнами. Відкритість до міжнародної співпраці та адаптація до глобальних вимог стають ключовими складовими ефективної системи забезпечення якості вищої освіти.

На черговій зустрічі членів Мережі агентств із забезпечення якості вищої освіти Центральної та Східної Європи CEENQA, на якій Національне агентство представила Наталія Стукало, говорили про інновації та зміни у діяльності агентств із забезпечення якості. Процеси забезпечення якості Литовського агентства SKVC, що включають, окрім інституційної та акредитації освітніх програм, також і оцінювання галузей освіти, були описані Алмантасом Шерпатаускасом. Про реформування процесу інституційної акредитації та створення нової методології для її проведення розповіла представниця Чеського агентства Мартіна Відлакова. Зміни у стандартах та рекомендаціях з оцінювання у Словенському агентстві NAKVIS проаналізував Грегор Ребернік.

Співпрацюючи з міжнародними колегами, Національне агентство має можливість дізнатися про найновіші практики та перейняти досвід закордонних колег, таким чином, розвиваючи систему забезпечення якості вищої освіти відповідно до світових стандартів.