Меню Закрити

Онлайн-засідання щодо дотримання принципів академічної доброчесності у науковців

Дотримання принципів академічної доброчесності – одне з найгостріших та найактуальніших питань для української академічної спільноти. Саме тому виникає потреба обговорення та вирішення проблемних ситуацій у цій сфері.

13 вересня відбулася робоча зустріч щодо дискусійності критеріїв дотримання принципів академічної доброчесності у науковців та їх застосування при атестації наукових кадрів, у якій узяли участь представники наукової спільноти на чолі з Президентом Національної академії наук України, академіком Анатолієм Загороднім, керівництво Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та члени Комітету з питань етики. Модератор зустрічі – заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

Під час онлайн-дискусії учасники обговорили тему академічної доброчесності у кваліфікаційних роботах, висловили свої, часом контраверсійні, точки зору щодо дотримання формальних та змістовних вимог до дисертацій, зокрема тих, у яких виявили академічний плагіат, вказали на необхідність законодавчих змін для упорядкування згаданих проблем.