Меню Закрити

Вебінар «Забезпечення якості правничої освіти: інструменти Американської асоціації правників та добрі практики»

Обмін досвідом та врахування найкращих світових практик в галузі забезпечення якості юридичної освіти є важливим аспектом в роботі всіх зацікавлених сторін.

14 вересня Національне агентство разом з колегами із Секції з питань юридичної освіти та доступу до правничої професії Американської асоціації правників (Секції АВА) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми USAID «Справедливість для всіх», провели спільний вебінар на тему: «Забезпечення якості правничої освіти: інструменти Американської асоціації правників та добрі практики».

Андрій Бутенко у привітальному слові зазначив, що наразі Національне агентство активно працює над вдосконаленням правового (нормативного) забезпечення акредитаційних процесів в Україні, зокрема правничих освітніх програм. Тісна співпраця з іноземними партнерами задля підвищення якості вищої освіти, вивчення іноземного досвіду є одним з важливих напрямків роботи Національного агентства. Ангела Гілмор, старший радник з акредитації Секції АВА поділилась досвідом формування акредитаційних стандартів у сфері юридичної освіти та здійснення акредитації правничих шкіл США. Разом зі Стефані Гіггеттс, заступницею  керуючого директора Секції АВА спікерки дали відповіді на питання українських колег, що безпосередньо стосувались особливостей процесу акредитації юридичних освітніх програм, процесу здобуття юридичної освіти та обговорили низку питань пов’язаних зі стандартами та процедурними правилами акредитації, які розробила та впроваджує Секція АВА.

Наприкінці зустрічі Андрій Бутенко подякував партнерам та висловив спільну думку учасників вебінару щодо запиту про подальшу співпрацю з колегами із Секції АВА задля більш ґрунтовних та якісних змін в сфері юридичної освіти в Україні.

Запис вебінару доступний на YouTube-каналі Національного агентства.

З акредитаційними стандартами та процедурними правилами акредитації правничих шкіл США, які розробила та впроваджує Секція ABA можна ознайомитись за посиланням: bit.ly/3etDcE3