Меню Закрити

Зустріч із членами Української Асоціації Студентів та Польського студентського парламенту

До Національного агентства завітали члени Української Асоціації Студентів та Польського студентського парламенту. Зустріч відбулася у межах Міжнародного студентського обміну «Діалог студентської єдності: Україна та Польща».

Представники Національного агентства разом із колегами з команди представництва Президента України в АР Крим та Офісу доброчесності НАЗК говорили про якість освіти, роль студентів в цьому процесі, про академічну доброчесність та доброчесність в цілому. Студентські лідери також підняли питання підтримки переміщених закладів освіти, навчання в них та багато інших актуальних проблем.

Щирий інтерес в учасників зустрічі викликала дискусія про роль студентів у питаннях забезпечення якості освіти. У своїх відповідях Андрій Бутенко та Олександра Осіюк вкотре підкреслили, що у діяльності Національного агентства однією з визначальних задач є утвердження принципів студентоцентризму в українській вищій освіті. Проінформували про систему добору експертів-здобувачів, труднощі, що виникають у співпраці з ними, наголосили, що в українській акредитаційній системі здобувачі освіти долучені до всіх рівнів зовнішнього забезпечення якості: вони є членами Національного агентства та галузевих експертних рад, представник здобувачів освіти обов’язково включений у кожну експертну групу з акредитації освітніх програм.

Жвава дискусія, обмін досвідом та думками наповнили цей проєкт. Дякуємо Українській Асоціації Студентів за ініціативу зустрічі та запрошуємо студентські організації до співпраці задля розбудови якісної освіти України.