Меню Закрити

Міжнародна конференція «Доброчесність, відкрита наука та штучний інтелект в академічних колах і за їх межами: зустріч на перехресті»

«Доброчесність, відкрита наука та штучний інтелект в академічних колах і за їх межами: зустріч на перехресті» – під такою назвою 15 грудня пройшла міжнародна конференція, яка зібрала широке коло освітян і науковців з іноземних та українських ЗВО, наукових установ й інших організацій. Захід було проведено в рамках модулів Жана Моне AICE – With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe» та «OSEE – Open Science and Education in Europe: success stories for Ukrainian academia» за підтримки Європейського Союзу. Серед спікерів – виконавчий директор Європейської мережі академічної доброчесності (ENAI) Вероніка Краснічан і Президент Європейської ради докторантів і молодших наукових співробітників (EURODOC) Себастьян Дале. Національне агентство долучилось до організації конференції разом з ENAI, EURODOC та іншими стейкголдерами, які просувають принципи академічної доброчесності в освітньому і науковому середовищі.

Модератор конференції – голова Комітету з питань етики Національного агентства Артем Артюхов підкреслив важливу роль іноземних і національних партнерів у формуванні культури якості та доброчесності в українському освітньому просторі.

Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало у своєму виступі звернула увагу, що Національне агентство, яке також є членом ENAI й інших міжнародних асоціацій, приділяє особливу увагу питанням академічної доброчесності в українському освітньому середовищі, керуючись Стандартами і рекомендаціями щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти ESG-2015. Вона відмітила зусилля й напрацювання українських ЗВО в справі популяризації академічної доброчесності, що є обов’язковою складовою та позитивним чинником у забезпечення якості вищої освіти.