Меню Закрити

Міжнародна конференція «Університет та інклюзія»

У складних умовах для нашої країни продовжує зростати третя місія закладів вищої освіти. Вже зараз багато університетів перетворилися на громадські, гуманітарні та волонтерські центри, які, зокрема, надають допомогу переміщеним освітянам з регіонів, де тривають активні бойові дії.

14 грудня у змішаному форматі розпочалась Міжнародна конференція «Університет та інклюзія» в межах проєкту Erasmus+ «Університети – Громади: посилення співпраці» (UNICOM). Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало виступила з презентацією «Забезпечення якості та третя місія університетів: практика Національного агентства». Вона розповіла про відображення третьої місії у звіті про самооцінювання та ключові цінності вищої освіти, які необхідно зміцнити, щоб після перемоги у війні збільшити довіру громадськості. Спікерка також підкреслила повагу зі сторони Національного агентства до інституційної автономії та академічної свободи закладів вищої освіти.

Національне агентство підтримує підняття соціальних тем та завжди відкрите для комунікації та консультацій у цьому напрямку.