Меню Закрити

XII Міжнародна науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу: цифровізація та забезпечення якості вищої освіти»

14 грудня пройшла XII Міжнародна науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу: цифровізація та забезпечення якості вищої освіти». Захід організував Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Інститутом вищої освіти НАПН України за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, а також Міністерства освіти і науки України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Андрій Бутенко, Голова Національного агентства, виступив з вітальним словом на відкритті та в якості спікера на першій сесії конференції, на тему «Болонський процес та цифрові трансформації вищої освіти». В межах свого виступу він сконцентрував увагу на темі гармонізації законодавства України у сфері забезпечення якості вищої освіти, зокрема приведення нормативно-правових документів у відповідність до ESG-2015 та розповів про основні зміни в національному законодавстві в 2023 рік, які наближають українську систему забезпечення якості до європейських практик, зокрема, в контексті відповідності ESG-2015 та Болонському процесу. Й наголосив, що основною метою внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості вищої освіти є підвищення якості та престижності української вищої освіти в європейському освітньому просторі.

Спікеркою другої сесії «Специфічні виклики, з якими стикаються українські університети, упроваджуючи принципи та цілі Болонського процесу» стала членкиня Національного агентства Ірина Золотарьова. Вона представила мету та основні завдання проєкту Еразмус+ «Bologna Hub Peer Support II», а також розповіла про основні проблеми, з якими стикаються українські ЗВО при узгодженні з принципами та цілями Болонського процесу та як консультативні місії можуть підтримати університети в їхніх зусиллях, спрямованих на повну відповідність Болонським принципам.