Меню Закрити

Інформаційні дні Програми Європейського Союзу Еразмус+ у сферах освіти, молоді та спорту: можливості та конкурси 2024 року для організацій України

19 грудня розпочались Інформаційні дні Програми Європейського Союзу Еразмус+ у сферах освіти, молоді та спорту: можливості та конкурси 2024 року для організацій України. Серед співорганізаторів заходу – Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти України, а також Представництво Європейського Союзу в Україні, Офіс Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Національне агентство кваліфікацій України, Інформаційний центр Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності.

У вітальному слові Голова Національного агентства Андрій Бутенко подякував Національному Еразмус+ Офісу за вагомий вплив на вищу освіту в Україні, зокрема, в контексті інтернаціоналізації. Адже проєкти Еразмус+ дають змогу освітянам, науковцям та здобувачам вищої освіти набувати досвіду у партнерських ЗВО та залучати матеріальні та інтелектуальні ресурси європейських партнерів для вдосконалення вищої освіти в Україні.
Також він акцентував увагу на внутрішніх системах забезпечення якості вищої освіти у ЗВО – на відміну від європейських університетів, де внутрішня система забезпечення якості має сталі традиції та практики, українські університети мають локальні успіхи та напрацювання в цьому напрямі. Тому одним з важливих напрямів співпраці в межах Еразмус+ проєктів є обмін і впровадження кращих практик та створення нових кейсів в межах забезпечення внутрішніх систем забезпечення якості вищої освіти.

Національне агентство неодноразово долучалось та долучатиметься в якості партнера до проєктів Еразмус+, підтримуючи вітчизняні ЗВО у прагненні до вдосконалення вищої освіти в Україні, зокрема, й в європейському освітньому середовищі.