Меню Закрити

Третій віртуальний круглий стіл з обміну досвідом «Вирішення сучасних викликів в освіті: деколонізація та роль академічних спільнот»

«Війна за мізки українців триває вже далеко не одне століття, і на заваді цьому не стануть воїни, котрі захищають нас зараз із зброєю в руках, а станемо ми — викладачі, бо лише викладачі є борцями за мізки. Ось чому сьогоднішній обмін думками та дискусія вкрай важливі для всіх нас», — зауважив Голова Національного агентства Андрій Бутенко у своєму вступному слові під час третього віртуального круглого столу з обміну досвідом між викладачами та практиками в сфері юридичної освіти Великої Британії та України на тему «Вирішення сучасних викликів в освіті: деколонізація та роль академічних спільнот».

1 березня на цьому онлайн-заході зібралися вчені, практики та студенти-правники, щоб обговорити роль правничих шкіл та академічних спільнот у вирішенні сучасних викликів в освіті. Дискусія була зосереджена на британському досвіді деколонізації та зусиллях України у сфері дерадянізації і дерусифікації освіти. Ця подія мала на меті сприяти обміну та співпраці між британськими та українськими освітянами й практиками задля підвищення якості юридичної освіти. Крім того, на круглому столі було розглянуто досвід створення Асоціації викладачів права (ALT), висвітлюючи ключові сфери її діяльності та способи долучення до неї.

Захід організований програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливість для всіх» у партнерстві з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Асоціацією викладачів права (ALT).