Меню Закрити

Сергій Квіт – об’єднав колектив, при цьому даючи можливість усім відчувати себе належно поцінованим, щиро переживаючи наші проблеми і прагнучи допомогти

Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти пощастило у роки становлення працювати на чолі з тим, хто очолив команду, яка змогла зробити вагомий прорив у справі впізнаваності української вищої освіти в Європейському просторі.

На сьогодні Національне агентство – унікальна інституція в сучасній Україні, яка не лише сповідує, а й втілює у життя цінності відкритості, незалежності, партнерства. Шлях подібних новаторських структур часом пролягає через випробовування та розмаїті ідеологічні, політичні, організаційні перипетії. Проте нині вже складається враження, що Національне агентство існує неймовірно довго, бо без нього вже неможливо уявити українську вищу освіту.

Величезна заслуга у цьому Сергія Квіта, який з посади голови Національного агентства днями перейшов на посаду президента Києво-Могилянської Академії.

Сергій Квіт став у Національному агентстві не просто керівником (і вже точно не чиновником), натхненником ідей, наставником, – він об’єднав нас, при цьому даючи можливість усім відчувати себе належно поцінованим, щиро переживаючи наші проблеми і прагнучи допомогти навіть без найменшого натяку на таку необхідність. Кожен із членів Національного агентства на початок роботи мав свою індивідуальну мотивацію, однак, як показали подальші події, ми об’єднані не випадком а закономірністю, – прагненням обґрунтованих змін у вищій освіті України загалом.

Багатогранність Сергія Квіта як лідера, науковця, медійної постаті, його значний авторитет у міжнародний освітянській спільноті незмінно сприяли реалізації найсміливіших кроків у діяльності Національного агентства, а його нездоланна харизма та відважне руйнування стереотипів у сфері вищої освіти обов’язково спрацюють і на успіх очолюваного ним університету.

Складно уявити існування нас як інституції без Сергія Мироновича. Проте нам є на що спиратися, адже ми незмінно керуємося сформульованими на початку нашої співпраці принципами, які усвідомили і якими живемо: повага до думки кожного, прагнення до вдосконалення, культивування взаємної підтримки, щирості та ініціативи, вагомість інституційної та персональної репутації.

Завдяки Вашій енергії об’єдналася величезна освітянська спільнота: члени Національного агентства, співробітники секретаріату, експерти, члени галузевих експертних рад, гаранти освітніх програм, студентство та активні працівники закладів вищої освіти.

Усі ми щиро вдячні за досвід, спільні успіхи, командне долання труднощів, а часом і викликів! Наші добрі побажання нехай стелять Вам шлях до подальших перемог.