Меню Закрити

Зустріч членів Глобальної мережі академічної доброчесності (GAIN)

Національне агентство долучилося до інформаційної сесії Глобальної мережі академічної доброчесності (GAIN) 12 лютого. На зустрічі представники агентств з різних країн світу представили результати роботи за поточний період, обговорили плани на майбутнє, сучасні виклики й методи боротьби із загрозами академічній доброчесності.  

На початку зустрічі співзасновники GAIN, Ірландське (QQI) та Австралійське (TEQSA) агентства із забезпечення якості вищої освіти, нагадали про мету Мережі – це забезпечення міжнародного майданчика для координації, обговорення, співпраці та обміну інформацією між агентствами щодо протидії порушенням академічної доброчесності. 

У ході зустрічі Хелен Гніел, представниця Австралійського агентства (TEQSA) згадала, зокрема, про виклики нашого століття, повʼязані з використанням штучного інтелекту:  

– У нас було кілька сесій, на яких ми розглядали генеративні моделі штучного інтелекту, на що вони здатні та їх потенційне використання учнями. Ми почули від багатьох наших членів про їхні різні підходи до політики та регуляторних реакцій, оскільки штучний інтелект стає все більш доступним і розповсюдженим. А також ми говорили про різні законодавчі рамки, які існують у деяких країнах-членах для боротьби з шахрайством у публічних договорах.

У свою чергу представники агентств з Андорри, Італії та Південної Африки розповіли про отримані переваги членства в GAIN і прозвітували про поточні справи у сфері академічної доброчесності у своїх країнах. 

Нагадаємо, що Мережа офіційно була заснована у  жовтні 2022 року за спільної ініціативи Ірландського (QQI) та Австралійського (TEQSA) агентств із забезпечення якості вищої освіти. Нині налічує 33 члени і щороку їх кількість продовжує зростати.  

Національне агентство на постійній основі співпрацює з іноземними партнерами та міжнародними організаціями задля обміну досвіду та впровадження кращих світових практик у сфері академічної доброчесності в Україні.